zondag 26 juni 2011

Aardappel presentaties

De 1e prijs winnaar !!


Via een Amerikaanse site kwam ik een artikel tegen over aardappel presentaties in supermarkten. Om de introductie van een bepaald aardappel soort (Idaho) te promoten had men een prijsvraag uitgeschreven. De beste presentatie kon mooie prijzen winnen.

Nou is in de USA instore sowieso een stuk verder dan bij ons, vooral in de supermarkten. Waar het in Nederland vaak nog akelig steriel blijft, pakt met in de verenigde staten echt uit. Wat een creativiteit en vakman schap. Vooral de winnaar heeft een heel bouwteam ingehuurd om deze presentatie op te bouwen. En dan is de vorm ook weer in de vorm van de staat Idaho. Mooi, creatief en ik denk ook uiterst effectief. De andere inzending zijn enigszins standaard.

Zo zie je ook maar weer waar een ouderwets en simpel middel als "prijsvraag" toe leidt. Nou was de hoofdprijs ook niet misselijk, 150.000 dollar. Daar wil men nog wel voor in actie komen, zo blijkt. Maar liefst 2.500 inzendingen. Als ze per winkel 60 dollar meer aan aardappelen hebben verkocht spelen ze al kiet.


To view photos of all winning entries, visit:



Op de site staat ook een foto rapportage van de opbouw van het winnende concept.

Geen opmerkingen: