vrijdag 12 september 2014

Stew Leonard's





Al jaren is Stew Leonord's een voorbeeld voor de verse Amerikaanse (en ook Nederlandse) supermarkten. De winkel heeft het voor elkaar dat je echt voor de lol gaat winkelen. En dat al ruim 50 jaar. Met diverse vers afdelingen waar echt alles vers voor je neus wordt bereid. Ook de kinderen worden continue vermaakt.

Het begint al bij de entree van de winkel waar je welkom wordt geheten en de koffie echt op je staat te wachten. Met speciale houders in de wagens voor je gratis kopje koffie. Altijd weer een andere nieuwe smaak !!


De policy, die bij de entree van elke winkel staat is veelzeggend. En volgens die regel wordt er ook door de hele winkel gewerkt en gehandeld.

Een verademing voor ons Nederlanders waar je soms het gevoel krijgt dat je blij mag zijn om in de winkel te mogen winkelen. een andere wereld. 

 
De producten worden zichtbaar voor de shopper bereid. De kettle chips wordt "live"gebakken en al het gebak wordt ook ter plekke bereid.

Maar ook de melk zie je bijna van de koe in de pakken verdwijnen. Dit alles verhoogt het vers gevoel en vergroot de beleving. Je let zo bijna niet meer op de prijs, die ongetwijfeld wat hoger ligt dan bij een gewone Amerikaanse supermarkt. 



Op de visafdeling waan je jezelf op een echte vismarkt in een havenplaatsje. Veel ijs met verse vis en alles staat in het teken van zee en vis. De signs, de aankleding en het personeel.

 
Ook thema's, zoals deze Italiaanse verse worsten worden groots gepresenteerd. Met veel ruimte voor de bereiders, die met foto's worden getoond. 



 
Het bananen Eiland van Chiquita. De "banaan" zingt een liedje waarin ze stelt dat de Chiquita bananen de lekkerste van de wereld zijn. En alle kinderen meezingen. Indoctrinatie van de zuiverste vorm !!

De (meestal lokale) groente en fruit producten worden echt schitterend gepresenteerd.


Door de hele winkel heen kan je de producten ruiken, voelen en proeven. Op elke afdeling kan je wel een product proeven.  




En veel fun op de winkelvloer voor de kinderen. Deze koe bij de melkafdeling kan je laten loeien.
Of deze mega kreeft aan het plafond.

Om elke hoek is weer iets te beleven. En zo is de winkel ook ingericht. Geen lange overzichtelijke paden maar een soort pretpark waar je steeds weer in een nieuw gedeelte komt.  


Check hun website en de onderstaande foto's voor meer inspiratie.


1 opmerking:

Marco Veen zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.