donderdag 23 april 2015

MEER WINKELENDE CONSUMENTEN

MEER WINKELENDE CONSUMENTEN


 Het aantal consumenten dat door de Nederlandse winkelstraten loopt, is gestegen. Dat is voor het eerst in vijf jaar, laat NOS weten.

Onderzoeksbureau City Traffic telde het aantal passanten in vijftig grote steden en zag een stijging van 1,1 procent ten opzichte van een jaar geleden. De afgelopen jaren daalde het aantal winkelende consumenten fors, tot wel 25 procent. Een trendbreuk, volgens City Traffic-directeur Huib Lubbers. “Deze voorzichtige kentering is zeker hoopvol.”

Niet overal in Nederland doet zich een stijging voor, zegt Lubbers: “De stijgende trend doet zich vooral voor in het westen en zuiden van het land. De andere regio’s blijven achter.” Tot de grootste stijgers behoren Hengelo, Amstelveen, Almere, Breda en Zaandam, met een stijging tot wel 14%. Onder aan de top-50 bungelen Ede, Almelo, Emmen en Amersfoort. In de laatste twee steden is er zelfs een daling van 24 en 26 procent. Lubbers: “Blijkbaar zijn die steden dus niet aantrekkelijk genoeg."

Bron: NOS
 
Reactie POP Professor:
 
Tsja, een stijging van 1,1%. Afgezet tegen dalingen van een kwart. Dat is nog steeds schrikbarend. En dan hebben we het zelfs over de centra in de grote steden. Kleinere winkelcentra zijn en worden helemaal hard getroffen.
 
Wie weet de oplossing? Of is het gewoon een feit waar we mee moeten dealen?
  

Geen opmerkingen: