dinsdag 7 januari 2020

Green POP materiaal Pampers





Pampers van P&G is met een nieuwe, minder milieubelastende, luier op de markt gekomen. De "Pure"variant. 

Mooie gedachte aangezien wegwerpluiers grote vervuilers van ons milieu zijn. Als deze in de rivieren of zee terecht komen komen er allemaal kleine kunststof balletjes in het milieu die blijvende schade toebrengen. Zeer goede zaak dus dat daar een beter alternatief voor is ontwikkeld. 

En dan moet dat uiteraard ook in de winkels worden gecommuniceerd. Nu staan alle Pampers (en veelal ook andere merken luiers) in kunststof schaptrays. Deze zorgen ervoor dat de producten goed en stevig in het schap staan. Ook daarvoor hou ik een milieu vriendelijke optie voor kunnen bedenken maar het gaat al jaren zo dus ............

Ze zou denken (en vooral ook hopen) dat bij de introductie van deze nieuwe milieuvriendelijkere luiers men ook zou nadenken over een " groene" oplossing voor de instore communicatie. 

Maar waar komt men mee, een pvc met hout effect bedrukte strip. Waarop een forex (geschuimd pvc!!) hartje is bevestigd. Daar had men beter over moeten nadenken.  


De vormgeving is best goed. Hout look met dat hartje communiceert sterk. Maar de materiaal keuze is eigenlijk gewoon belachelijk. Wellicht een budget kwestie maar dan nog. Je zou ook een echt houten plaatje en hartje kunnen nemen. Een houten hartje is ook goed te bedrukken en dan heb je in 1 keer de exacte goed sfeer en het goede gevoel neergezet. Met minder belasting voor het milieu. 





Leuk initiatief maar erg jammer dat het niet is doorgezet in de POP - instore materialen. Gemiste kans.

Meer info over "groene" pop & instore materialen. Mail me:

douwe@instorecreations.nl


Geen opmerkingen: